Social

Încă un milion de români ar putea beneficia de card de energie

Guvernul României analizează posibilitatea majorării plafonului de venit pentru acordarea cardului de energie care se acordă acum persoanelor cu un venit sub 2000 de lei.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, că se analizează posibilitatea creșterii plafonului de venit de la 2.000 de lei la 3.000 de lei până la care se acordă ajutorul pentru plata facturilor la energie. „Analizam posibilitatea de a creste plafonul de la 2.000 la 3.000 de lei, ceea ce înseamnă că numărul celor care vor beneficia de ajutorul pentru încălzire va crește de la 4 milioane la aproximativ 5 milioane de beneficiari”, a spus ministrul. Dacă se va ajunge la un acord în coaliție pe acest subiect, atunci „din luna septembrie, noi vom fi in situația în care ajutorul de încălzire sa-l acordam pentru mai multe persoane si familii defavorizate”.

În 2023, din bani europeni, Guvernul oferă două tranşe de câte 700 de lei sprijin pentru plata facturilor la energie, banii fiind virați pe carduri pentru încasarea ajutoarelor, emise şi distribuite de poşta Română. Vor primi ajutorul financiar pensionarii și persoanele cu handicap care au venituri mai mici de 2.000 de lei.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: