Actualitate

Prima nemulțumire după semnarea Contractului Colectiv de la CEO

Apare prima problemă după semnarea noului contract colectiv de muncă pentru salariații Complexului Energetic Oltenia. sindicalistul Manu Tomescu susține că oamenii din producție vor pierde sporul pe care acum îl primesc pentru că lucrează sâmbăta și duminica.

 

Mai concret, spune Tomescu, acesta e redus la 35 de lei. „În acest contractul colectiv de muncă, s-a pierdut în sensul că era 87,5%. Salariatul care muncea sâmbăta și duminică primea un spor, acum în noul contract primește 65 de lei sumă brută. Net, rămâne cu 35 de lei, un bon de masă. E o mare nedreptate care se face salariaților care lucrează la tură continuă”, e declarația făcută de Manu Tomescu.

 

El mai spune la Radio Infinit că ar fi sute de oameni din producție care vor simți această pierdere la buzunar. Tomescu le-a trimis săgeți colegilor din sindicate care au mers la negocieri și au semnat contractul de muncă și îi acuză că au cedat prea ușor și nu au luptat ca acest spor să fie păstrat. E interesant de ce face Tomescu aceste declarații acum, după ce s-a semnat contractul de muncă și nu a tras acest semnal de alarmă colegilor săi din sindicate când încă se mai putea face ceva și poate se reușea corectarea acestei probleme.

 

Reamintim că, marți, a fost depus la ITM noul contract de muncă al minerilor și energeticienilor și că urmează să fie înregistrat. În mare, oamenii vor avea veniturile lunare mai mari cu 1.200 de lei brut, sporurile și primele au fost introduse în salariu și au fost prevăzute 24 de salarii compensatorii în caz că vor fi făcute concedieri colective.

Complexul mai numără în prezent circa nouă mii de salariați dintre care aproape două mii încă au contracte pe o perioadă determinată de timp.

Teoretic, noul contract colectiv de muncă va intra în vigoare la 1 mai.

Vizualizări: 3,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: