Actualitate

Investiții de 11 milioane de euro în noul Parc Industrial din Gorj

Peste zece milioane de euro se vor investi în Parcul Industrial din Bălești. Deja, spune directorul Parcului, sunt trei investitori care au depus cereri pentru a-și dezvolta afacerile în Bălești, și vor crea aproape 200 de noi locuri de muncă. 

 

Directorul Parcului Industrial Gorj, Eftemie Popescu, a spus că toți cei trei agenți economici vor investi în linii de producție, dar nu a oferit prea multe detalii despre activitatea ce se va desfășura aici până când nu vor fi parafate toate detaliile. 

 

Cert este că investitorii își doresc să se dezvolte în Parcul Industrial din Bălești. “Avem 10,4 hectare la Bălești dintr-o suprafață de 50 de hectare. Avem unde suplimenta. 5 hectare sunt ca și date. La Bălești, procentul de ocupare e de 70%. Ne apropiem de capacitatea maximă cel puțin la etapa de cereri înregistrate, a intențiilor de cerere și oferă a terenurilor de la Bălești. Agenții economici sunt din afara județului. Cei trei investitori au producție industrială. Nu sunt doar discuții. Sunt făcuți primii pași. Cei trei depășesc cu mult pragul de câte două milioane de euro la Bălești. Per total, vizavi de intențiile exprimate, la Bălești se conturează o investiție a celor trei agenți economici de aproximativ 11 milioane de euro. Unul dintre ei prognozează la 40 de locuri de muncă, celălalt 30. Cel mai hotărât, în funcție de valoarea pe care vrea s-o investească, urcă la 80 de locuri de muncă, dar sunt rezervat să dau prea multe detalii”, a spus Eftemie Popescu într-o emisiune la Tele 3.

 

Unii vor investi fonduri proprii, dar vor plusa și cu proiecte nerambursabile. Fondul de Tranziție Justă e ținta pentru că încă sunt sume importante de bani ce pot fi accesate de investitori.

Vizualizări: 3,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: