Actualitate

Cheamă TESA în producție: Să nu le fie rușine!

Face apel la conducerea Complexului Energetic Oltenia să trimită din personalul TESA în producție, acolo unde e deficit de personal și e mare nevoie de oameni. Sindicalistul Jan Popescu, de la Sindicatul Mine Energie Oltenia, a dat și un exemplu: la Termocentrala Rovinari, problemele sunt tot mai acute în ceea ce privește personalul în timp ce în alte sucursale nu se muncește deloc.

 

De zece ani, mai punctează Jan Popescu, nu s-a făcut vreo concediere individuală, dar angajații care refuză să fie mutați la un alt loc de muncă, unde ar fi nevoie de el, ar risca să plece acasă. De altfel, amintește sindicalistul, în noul Contract Colectiv de Muncă, au fost notate și salarii compensatorii, între două și opt, pentru concedieri individuale,

 

„În ultimii zece ani, nu a fost nicio concediere individuală. Nu va fi nici în acest an din producție, mentenanță. Angajatorul nu va putea desființa un loc de lăcătuș, mașinist, operator cameră de comandă din producție. Termocentrala Rovinari duce lipsă de personal. Eu am făcut apel din aparatul TESA să vină către termocentrală pe aceleași funcții pe care le-au avut. Nu le ia nimeni diploma de inginer, economist pe care și-au dobândit-o învățând carte. Colegii noștri de la Ișalnița sunt opriți. Angajatorul trebuie să trimită către Turceni, Rovinari astfel de solicitări. Cine nu vrea înseamnă că nu are nevoie de loc de muncă și atunci va decide dacă desface contractul de muncă din vina salariatului”, a precizat sindicalistul.

 

El a mai subliniat că la Rovinari e tot mai greu din cauza deficitului de personal, iar salariații nu își pot lua concediu. E motivul pentru care a reluat apelul către cei din TESA să se întoarcă în producție și să pună umărul la treabă. „Termocentrala Rovinari nu mai poate rezista cu personalul acesta pe care îl avem. Avem ore suplimentare, avem zile de concediu neefectuate și cerem de la celelalte sucursale care nu funcționează, de la aparatul TESA să-i îndemne să vină la Rovinari pentru că avem nevoie de dumnealor și nu-i dă nimeni afară. Nu trebuie să le fie rușine dacă vin de unde au plecat acum câțiva ani”, a mai declarat Jan Popescu la Radio Infinit.

 

Noul Contract Colectiv de Muncă pentru salariații companiei a fost semnat și depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj în cursul zilei de miercuri. Inspectorii de muncă îl vor analiza și vor stabili dacă îl vor înregistra. Teoretic, acesta ar trebui să intre în vigoare începând cu data de 1 mai.

Vizualizări: 2,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: