Actualitate

Rușeț: Suntem pregătiți să salvăm sistemul energetic național

Complexul Energetic Oltenia va avea până la 1 noimebrie stocul de 850 de mii de tone de lignit, necesar pentru a nu avea probleme cu producția pe timp de iarnă.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus la ce nivel erau stocurile cu patru zile înainte de termenul limită. “Stocul de cărbune, conform reglementărilor legale, trebuie să fie de 850 de mii de tone. 750 de mii de tone trebuie să se găsească în depozitele termocentralelor și 100 de mii în depozitele carierelor. Mai avem patru zile până la data de 1 noiembrie, vă informez că depozitele termocentralelor au acest stoc de 750 de mii de tone și sigur până luni vom avea diferența de 100 de mii de tone în depozitele carierelor noastre”, a spus Rușeț la 1PlusTV.

Ion Rușeț crede că și în această iarnă ne vom convinge că sistemul energetic nu rezistă fără compania din Gorj. “De la înființare, Complexul Energetic Oltenia a salvat pe timp de iarnă sistemul energetic național. Suntem pregătiți și anul acesta să ne facem datoria și să salvăm sistemul energetic național, cu toate că timpurile ne sunt potrivnice”, a spus Rușeț.

CE Oltenia are contracte bilaterale de circa 800 MWh, dar mai vinde în limita posibilității de a produce și pe piața zilei următoare.

Vizualizări: 3,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: