Actualitate

Zeci de accidente de muncă raportate în Gorj

35 de accidente de muncă au fost în Gorj în primele nouă luni ale anului, dintre care două mortale. Numărul este încă mare, dar mai mic decât anul trecut, când au fost 43 de accidente de muncă în nouă luni, dintre care șase mortale.

„În primele nouă luni ale anului 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a înregistrat şi raportat un număr de 35 de accidente de muncă, din care 33 de accidente cu incapacitate temporară de muncă și două accidente de muncă mortale înregistrate de Societatea Complexul Energetic Oltenia SA respectiv SC Decoget SRL. În aceeași perioadă a anului 2020 au fost înregistrate un număr de 43 de accidente de muncă, din care 37 de accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă și 6 accidente de muncă mortale”, se arată într-un document discutat în Comisia de Dialog Social.

Cele mai multe accidente de muncă au loc în termocentrale și cariere miniere, dar și în domeniul trasportului rutier de mărfuri.

Principalele cauze ale accidentelor de muncă sunt, potrivit ITM Gorj, efectuarea necorespunzătoare a operațiilor de muncă, neefectuarea în timp util a unor operaţii indispensabile securităţii muncii, neutilizarea echipamentului individual de protecţia muncii, căderea de la înălţime şi de la acelaşi nivel, exploatarea instalaţiilor şi utilajelor fără asigurarea reviziilor şi reparaţiilor corespunzătoare acestora, deficienţe în sistemul de pregătire şi instruire a personalului. 

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: