Actualitate

CE Oltenia ar putea rămâne doar cu termocentrala Rovinari. Sindicatele vorbesc de sabotaj!

Liderii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia cer o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, după ce au aflat că directori din minister și oameni din directoratul companiei susțin o restructurare mult mai dură a societății.

„Există în momentul actual suspiciunea că anumiți funcționari cu rang de directori din Ministerul Energiei, dar și unii membri ai Directoratului companiei, nu sunt demni de statutul pe care îl au, făcând lobby pentru notificarea Comisiei Europene, în vederea reducerii la 3 a grupurilor funcționale pe cărbune, având ca rezultat restructurarea unui număr de 7500 salariați, proveniți din zona Turceni, Motru, Jilț, Mehedinți și Craiova până în 2025“, au transmis federațiile sindicale într-un comunicat de presă.

Liderii sindicali cer „demiterea sau demisia de onoare a celor implicați în sabotarea interesului național și periclitarea stabilității Sistemului Energetic Național, prin măsurile ce doresc a le impune, cu scopul vădit de a facilita anumite grupuri de interese“.

Sindicaliștii ar fi aflat informația pe surse de la parlamentarii cu care au avut întâlniri la finalul săptămânii. Planul de restructurare prevede închiderea unui grup la Turceni, unui grup la Ișalnița și externalizarea termocentralei Craiova II. În varianta dură, care se vehiculează pe surse, ar rămâne doar trei grupuri la Rovinari.

Vizualizări: 3,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: