Eveniment

Condamnat cu executare pentru conducere fără permis

Pedeapsă dură pentru un tânăr din Gorj, care a făcut imprudența de a se urca la volan fără a avea permis.

Fapta s-a petrecut în octombrie 2020, când tânărul a luat mașina tatălui său. “În timp ce îl conducea pe DJ 673, nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice efectuate de organele de poliţie, motiv pentru care organele de poliţie au plecat în urmărirea acestuia. Că, după ce a parcurs pe DJ 673 aproximativ 1,5 km, inculpatul a intrat cu autoturismul pe DJ 674 B , l-a condus aproximativ 1 km, după care a fost nevoit să oprească autoturismul întrucât pe sensul său de mers era staţionat un autovehicul, iar de pe contrasens se apropia un alt autovehicul”, se arată în documentul de la instanță. 

Tânărul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, inclusiv faptul că nu a oprit când a văzut semnalele polițiștilor. La instanță nu a fost prezent, fiind plecat la muncă în Germania, fapt care nu i-a picat bine judecătorului. “Vor fi de asemenea avute în vedere datele personale ale inculpatului respectiv faptul că este la primul conflict cu legea penală, precum şi comportamentul necorespunzător al inculpatului care deşi s-a prezentat la chemarea procurorului, s-a sustras de la judecată , părăsind teritoriul României”, arată sursa citată. 

Deși nu avea cazier, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Sentința pronunțată pe 29 martie de Judecătoria Motru este cu apel în zece zile de la comunicare.

 

Vizualizări: 4,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: