Eveniment

Barcă răsturnată pe Jiu, intervine ISU. update: Sunt 20 de oameni la apă!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a fost solicitat să intervină sâmbătă în Defileul Jiului, acolo unde o barcă s-a răsturnat.

Din primele informații, mai mulți turiști făceau rafting cu trei bărci, iar una dintre ele s-a răsturnat.

“La fața locului se deplasează 2 echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambarcațiuni și 3 ambulante SAJ”, a transmis ISU Gorj.

Apelul la 112 a fost făcut de o femeie aflată într-una dintre bărci.

actualizare: Potrivit unor noi informații, toate cele trei bărci s-au răsturnat, 20 de oameni ajungând în apă. O parte s-au salvat, o persoană fiind resuscitată. Mai multe persoane s-au prins de bolovani și așteaptă să fie salvate din apa foarte rece.

actualizare 1: O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ. O altă victimă a fost transportată de către echipajul SAJ la spitalul din Petroșani, aflându-se în stare de hipotermie, iar restul de 19 persoane sunt evaluate medical. Incidentul s-a petrecut la aproximativ 13 km de Petroșani, a transmis ISU Hunedoara.

Actualizare - un bărbat de 35 de ani a murit, iar o femeie de 33 de ani este la spital în stare de hipotermie. Polițiștii gorjeni au anunțat că fac cercetări pentru ucidere din culpă. 

Vizualizări: 7,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: