Eveniment

Tânăr de 35 de ani, decedat la rafting. O tânără în stare gravă!

Trei bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat, sâmbătă după-amiază, o persoană decedând, una fiind dusă la spital, iar alte 20 - în evaluare medicală, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Conform sursei citate, pompierii salvatori gorjeni au fost solicitaţi să intervină după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

La acest moment, un bărbat de 35 de ani a fost declarat decedat, o femeie de 33 de ani a fost transportată la spitalul din Petroşani în stare hipotermică şi alte 20 sunt în evaluare medicală, anunţă ISU Gorj.

De la nivelul judeţului Gorj, la faţa locului au fost alocate de urgenţă o autospecială de stingere, 2 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipajelor locale au fost dislocate o barcă de salvare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara.

Iată relatarea celor de la Salvamont: “Majoritatea participanților au ieșit singuri la mal, în porțiunea cu șosea, o persoană a necesitat resuscitare și 6 persoane au ieșit pe malul opus șoselei. Pentru recuperarea acestora a intervenit o echipă de prim răspuns din partea Serviciului Public Județean Salvamont Gorj căreia i s-au alăturat două echipe de sprijin din partea Salvamont Gorj și Salvamont Hunedoara. Cele 6 persoane s-au regrupat pe un versant și, pentru a ajunge la ele, salvamontiștii au urcat în amonte câțiva kilometri, s-au întors prin tunelul de cale ferată, apoi au echipat cu corzi zonele dificile, pe care s-au întors cu cei blocați. Acțiunea a fost dificilă, din cauza terenului accidentat si faptului ca în acele momente în zonă a fost o ploaie puternică, cu fulgere și grindină”.

Cei 6 au fost coborâți cu măsuri de siguranța sporite întrucât toți aveau încălțăminte de rafting, improprie deplasării pe munte și au fost predați ambulanțelor sosite în zonă.

Salvamontiștii din Gorj au mers apoi și au recuperat persoana decedată, rămasă pe malul apei, fiind necesară tracțiunea cu sisteme de reducere a forței, pe un perete înclinat de cca 30 m.

Vizualizări: 5,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: