Actualitate

A doua conductă va duce apa din Gorj la Craiova

Municipiul Craiova, alimentat de ani buni cu apă de munte de la Isvarna, va beneficia de o a doua conductă. Lucrarea a fost câștigată la licitație de Asocierea firmelor ELSACO ELECTRONIC S.R.L. (lider de asociere) și ECOAPA DESIGN S.R.L., pentru o valoare de 54.403.620,10 LEI, fără TVA, aproximativ 11 milioane de euro. 

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost miercuri la Targu-Jiu pentru a discuta despre blocajele apărute. "Ne interesează foarte mult să deblocăm situaţia din judeţul Gorj în ceea ce priveşte construcţia aducţiunii firului doi de apă Isvarna. În judeţul Dolj este totul rezolvat. Aici înţelegem că sunt niste blocaje, de accea l-am rugat pe domnul prefect să convoace toţi primarii care au localităţile pe traseul acestei conducte şi pe reprezentatul OCPI Gorj, pentru a rezolva intabularea coridorului", a declarat Olguţa Vasilescu.

De acest proiect vor beneficia Craiova și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni, din județul Gorj

La discuții a fost și directorul Companiei de Apă Craiova. "Sunt doi operatori aici, compania de la Craiova şi cea de aici. Ei trebuiau să initieze acest proiect şi am fi putut să avem un proiect comun şi să alimentăm şi Targu-Jiu din Isvarna", a spus Alin Șuiu, directorul Companiei de Apa Oltenia.

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: