Politică

PNL Motru anunță că Morega a luat-o la vale

Cercetarea sociologică realizată, la nivelul municipiului Motru, de către Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, la comanda PNL, arată un oraș cu cetățeni nemulțumiți de administrația locală și un grad de încredere în scădere pentru actualul primar PSD, Cosmin Morega.

“Acest sondaj a confirmat trendul resimțit în oraș - PSD și primarul Morega sunt în picaj, în timp ce PNL este în creștere, fostul primar liberal Gigel Jianu fiind cel mai bine plasat contracandidat al primarului în funcție. De altfel, cercetarea sociologică a certificat ceea ce motrenii știu deja”, a transmis PNL Motru într-un comunicat.

Sondajul a avut drept scop identificarea problemelor reale ale comunității, a așteptărilor cetățenilor, fiind totodată sondată și intenția de vot a alegătorilor. 

Sondajul a fost făcut la domiciliul respondenților și a constat în răspunsul la câteva zeci de întrebări care să ajute la identificarea problemelor reale ale comunității, precum și a așteptărilor cetățenilor din Motru.

Liberalii spun că se așteptau ca motrenii să regrete votul dat lui Morega. “Primarul Morega s-a remarcat, mai mult în live-uri pe facebook, decât în administrație, mai mult timp a fost cameraman decât primar. În filmările în care este și cameraman și protagonist, Morega a încercat să mintă oamenii, lăudându-se cu proiectele contractate de fostul primar Gigel Jianu. Mai grav decât această ipocrizie este însă PIERDEREA FINANȚĂRILOR pentru proiecte și contracte obținute, cu eforturi considerabile de Gigel Jianu și fosta administrație liberală”, a transmis sursa citată.

Din păcate, până în acest moment, primarul Morega a pierdut sume foarte mari de bani contractate de fostul primar Gigel Jianu, respectiv 6,3 milioane de euro pentru UATAA, 2,2 milioane de euro pentru Liceul Tehnic.

“De asemenea, a ratat zeci de milioane de euro pentru anveloparea blocurilor sau pentru extinderea rețelei de gaze. Mai mult, toate șantierele în care se implementează proiectele obținute de fostul primar Jianu stagnează, existând pericolul să fie pierdute finanțările, iar banii deja obținuți să fie returnați din bugetul local, adică din buzunarele motrenilor”, se arată în comunicat.

PNL Motru salută încrederea arătată de concetățeni și îi asigură că va face în continuarea tot ce este posibil pentru limitarea politicilor distructive ale primarului Morega, cel care conduce spre închidere UATAA Motru și spre dizolvare Direcția Publică Motru. 

“Așa cum v-am demonstrat în mandatul 2016-2020, pot fi aduse fonduri europene și pot fi făcute investiții de amploare în municipiul Motru, însă toate acestea trebuie tratate cu seriozitate și responsabilitate până la finalizare, astfel încât să determine dezvoltarea sustenabilă a localității noastre și crearea de locuri de muncă”, se arată în documentul semnat de președintele PNL Motru, Dan Matei.

 

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: