Actualitate

Burlan: Avem 20 de echipe care lucrează pentru implementarea măsurilor

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a confirmat că până în luna noiembrie vor fi alese firmele cu care compania va înființa societăți prin care să fie făcute investițiile în noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice.

“Da, CEO se află într-un proces de selectare a unui partener SPV care să susţină planul de restructurare şi decarbonare. Aşa cum se ştie, am prevăzut atingerea unei capacităţi instalate de peste 2.000 MW până în 2026: 2 centrale pe gaze cu o capacitate de 1.300 MW şi finalizarea a 8 parcuri fotovoltaice în 2023 - 2024, cu o capacitate de 725 MW. Ne dorim să atragem parteneri care să susţină acest efort investiţional şi discutăm, în acest sens, cu bănci şi alte companii posibile formule de finanţare şi/sau colaborare. Ne-am întâlnit cu un grup de investitori din Coreea, dar acesta este unul dintre ofertanţi. Ne aşteptăm ca la jumătatea lunii noiembrie să primim oferte angajante”, a spus Burlan într-un interviu pentru Bursa. 

Managerul CE Oltenia a spus și ce mai are de făcut compania în vederea aprobării planului de restructurare: “Am început deja să implementăm măsuri care susţin restructurarea şi care pot fi demarate încă din acest stadiu. CEO trebuie să dovedească faptul că face propriile eforturi în acest demers de restructurare şi decarbonare. Avem 20 de echipe care lucrează pentru implementarea măsurilor. Echipele sunt conduse de un Project Manager Officer care coordonează fiecare proces, urmăreşte evoluţia şi raportează periodic, astfel încât să existe un tablou complet al procesului la zi. Toate aceste acţiuni sunt o dovadă pentru oficialii de la Bruxelles că suntem pregătiţi de restructurare şi a fost apreciat progresul realizat pentru depăşirea obstacolelor identificate iniţial”.

Planul de restructurare este în analiza Comisiei Europene din august anul trecut și nu prea sunt semne că va fi aprobat în acest an.

Vizualizări: 4,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: