Actualitate

Ce oraș a cerut cărbune din rezerva strategică a statului român

Primarul din Timișoara, Dominic Fritz, a anunţat marţi, 19 octombrie, că a cerut cărbune din rezerva strategică a statului, pentru asigurarea agentului termic în această iarnă.

Edilul susține că este varianta sigură pentru a asigura în această iarnă căldura zecilor de mii de timişoreni abonaţi ai societăţii Colterm, aflată în subordinea municipalităţii.

"Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, solicitarea Primăriei Timişoara pentru cărbune din rezerva strategică a României. Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creşterii explozive a preţului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiţionali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceştia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori din cei patru contractaţi de Colterm s-au angajat că ne vor şi trimite cărbune. O parte din el este pe drum", a transmis Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Se pare că s-au dus timpurile în care Complexul Energetic Oltenia livra cărbune pentru localități aproape pe gratis, pentru că nu încasa. Colterm va intra în insolvenţă din cauza datoriilor istorice de 320.000.000 de lei, o mare parte din datorie fiind către CE Oltenia.

Interesant este că, de când CE Oltenia nu mai ține în spinare agentul termic din mai multe orașe, autoritățile nu prea au găsit alternative.

200.000 de timişoreni ar putea face iarna în frig, pentru că societatea CE Oltenia, nici dacă ar vrea, nu ar avea de unde să dea cărbunele necesar.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: