Actualitate

Trei comune din Gorj, cadastrate integral

Doar trei comune din Gorj au fost cadastrate integral până acum, fiind vorba despre Bustuchin, Țânțăreni, Hurezani. Alte 48 de primării au încheiat contracte de finanțare, suma totală aferentă contractelor de finanțare fiind de 7.428.963 lei.

24 dintre acestea, respectiv: Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bolboși, Crușeț, Dănciulești, Godinești, Lelești, Mușetești, Negomir, Peștișani, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia, Runcu, Săcelu, Săulești, Schela, Scoarța, Stejari, Stoina, Telești, Turburea și Vladimir, au semnat în termenul legal contracte de prestări servicii cu prestatori, suma totală aferentă contractelor de prestări servicii fiind de 3.086.941,61 lei, urmând a fi înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară un număr estimat de 20.000 imobile. 

 Sunt încă în termenul legal de 60 de zile pentru încheierea contractelor de prestări servicii primăriile Bălănești, Bălești, Borăscu, Bumbești-Jiu, Câlnic, Cătunele, Dănești, Drăgotești, Licurici, Novaci, Padeș, Slivilești, Târgu-Jiu, Tismana, Turcinești, Văgiulești.

"În prezent, din totalul de 70 UAT - uri din județul Gorj, au fost cadastrate în integralitate trei comune (Bustuchin, Țânțăreni, Hurezani), fiind în derulare lucrări de înregistrare sistematică la nivelul întregului UAT în: Crasna, Logrești și Turceni. În alte 29 de unități administrativ-teritoriale au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, până în prezent prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară fiind înființate gratuit pentru cetățeni un număr de 82.832 cărți funciare“, a transmis Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj.

Obiectivul principal este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. 

Vizualizări: 9,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: