Actualitate

Bani pentru parcuri industriale în Oltenia

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a lansat, miercuri, în consultare publică proiectul de Ghid al solicitantului pentru apelul de proiecte „Parcuri industriale”, din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Vor putea depune proiecte autorităţile publice locale din mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest Oltenia, respeciv județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Este disponibil un buget de 13.503.529 euro, din care 85% fonduri europene și 15% de la bugetul de stat.

Din acești bani, autoritățile din cele 5 județe vor putea accesa fonduri nerambursabile de câte 1-7 milioane de euro. Ajutorul reprezintă maximum 60% din valoarea cheltuielilor eligibile, restul de bani trebuind să fie asigurat de la bugetele locale.

În cadrul proiectelor se vor finanța: amenajarea terenurilor, racordarea la utilități, construcție/reabilitare clădiri, dotări; amenajarea structurilor de servicii comune pentru rezidenții parcurilor industriale; asigurarea de servicii specializate pentru IMM-urile rezidente.  
Consultarea publică pentru ghidul de finanțare din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia este deschisă în perioada 2-28 august 2023. Poți trimite propuneri și observații la ADR Oltenia, la adresa de e-mail [email protected] .

După încă 30 de zile, ADR Oltenia va publica pe site răspunsurile, iar apoi va lansa varianta finală a ghidului.

 

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: