Actualitate

Instanțele încă nu s-au pronunțat pe recalcularea pensiilor minerilor

Casa de Pensii Gorj a respins deja peste 1.500 de cereri de recalculare a pensiei, depuse de foști mineri și energeticieni. Instituția consideră că Legea 197/2021 doar a redus vârsta de pensionare în sectorul energiei pe cărbune, fără să acorde alte facilități.

Cei pensionați deja nu mai au de ce să beneficieze de reducerea vârstei de pensionarea, argumentează Casa de Pensii. Pe cale de consecință, respinge dosarele, alte patru mii de cereri fiind în analiză.

Mulți dintre cei care au cereri respinse au mers în instanță, dar cauzele au fost amânate pentru luna septembrie. Asta pentru că a fost acel protest al judecătorilor, după care s-a intrat în vacanță judecătorească.

“Având în vedere că prin Hotărârea nr.3/20.06.2023 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj s-a hotărât, începând cu data de 20.06.2023, ora 11.00, amânarea judecării cauzelor cu excepţia celor urgente nominalizate în anexă la această hotărâre iar dosarul de faţă nu se încadrează în această listă de cauze urgente instanţa va acorda un nou termen de judecată la data de 07.09.2023”, este una din zecile de decizii de amânare date în astfel de cazuri.

Vizualizări: 3,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: