Actualitate

FNM: 400 de hectare de terenuri din Gorj ajung la austrieci

Federația Națională a Muncii a organizat ieri, la Motru, o consultare cu muncitorii din Bazinul Carbonifer Oltenia (mineri și energeticeni) pe următoarele aspecte:

Acțiunile în instanță pentru minerii cărora nu li se aplică corect Legea nr. 197 din 16 iulie 2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

Acțiunile de revendicare a terenurilor pentru foștii expropiați de companiile miniere și energetice din Bazinul Carbonifer Oltenia, în contextul în care autoritățile favorizează o companie austriacă să acapareze 400 de ha din cele aproximativ 800 de ha de teren expropriat în perioada comunistă pentru construcția capacităților extractive și energetice din această regiune a țării.

 

Mai mult se intenționează să se cedeze acestei companii și controlul gropilor de cenușă care se pare că au conținut de metale critice și strategice, fără să se țină cont de interesele economice și sociale ale comunităților locale din această regiune care sunt puternic afectate de închiderea treptată a minelor de lignit.

 

 

Vizualizări: 4,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: