Actualitate

Carierele miniere sunt niște morți vii

Carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia încep să arate ca niște morți vii. Utilajele încă lucrează, dar încep să cadă tablele din ele, să scârțâie din toate încheieturile.

“De când am plecat eu, de anul trecut, spuneam că nu se mai fac investiții, curg tablele de pe utilaje, că nu mai avem pe ce pune mâna, cumpăram personal șuruburi, că ne trebuia ca să dăm drumul la bandă, să dăm drumul la excavator”, a spus liderul sindical pensionat de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu. 

Liderul sindical spune că a fost o minciună că mineritul va fi ținut în viață până în 2032. “E clar. Nouă ni se spunea că se va închide în 2032, iar în planul real prevedea închiderea în 2025, 2026, să nu mai rămânem nici cu 20% din capacități pe cărbune”, afirmă Ion Popescu.

În toată această perioadă, la fel ca majoritatea "sindicaliștilor", Ion Popescu făcea politică.(vezi foto mai jos) Acum este tardiv să se mai plângă de situația dezastruoasă din minerit, dat fiind faptul că, atunci când trebuia să aibă atitudine, mesteca și transmitea minciuni politice, așa cum chiar dumnealui declara. Acum, dacă tot se apropie alegerile, revoluționează din nou, doar, doar se mai leagă ceva... 

Practic, finalul este programat pentru 31 decembrie 2025, iar până atunci mai sunt doi ani și un pic. Sindicaliștii încă se mai freacă la ochi cu foaia de ceapă să mimeze un plâns. Atât. 

 

Vizualizări: 2,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: