Actualitate

Termene de judecată, anul viitor

Instanțele de judecată din județul Gorj funcționează la limita de avarie în ceea ce privește numărul de magistrați. Din această cauză, amână procesele pentru anul viitor, deși suntem abia în august.

“În baza art. 230 Cod procedură civilă, preschimbă din oficiu termenul de judecată acordat de la data de 29.11.2023 ora 10:00, la data de 27.03.2024, ora 12:00, pentru când vor fi citate părţile”, este una din deciziile luate ieri de Judecătoria Târgu Cărbunești.

Prin Hotărârea nr. 2040 din 13.07.2023 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, pentru buna desfăşurare a activităţii instanţelor judecătoreşti, s-a stabilit că „în materiile nonpenale, numărul recomandabil de dosare/complet/total şedinţe de judecată programate în cursul unei luni este de 40 dosare la judecătorii, fără a fi luate în considerare dosarele având ca obiect încuviinţare executare silită şi internare medicală nevoluntată, iar în cazul tribunalelor şi a curţilor de apel de 20 dosare în primă instanţă şi 20 dosare în căile de atac”.

În iunie 2023, la Târgu Cărbunești au fost desființate trei completuri de judecată, cauzele fiind repartizate celorlalte, de aici termenele foarte mari de judecată.

Vizualizări: 1,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: