Actualitate

Val de procese împotriva Casei de Pensii

Asociația Pensionarilor din Minerit și Energie „Mereu împreună” anunță, prin liderul Ion Popescu, faptul că peste 120 de foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia au dat în judecată Casa de Pensii, nemulțumiți fiind de faptul că le-au fost respinse dosarele de recalculare a pensiilor pe Legea nr.197/2021.

„Vom continua lupta pentru câștigarea drepturilor și a beneficiilor ce ni se cuvin conform Legii nr. 197/2021. De asemenea, în perioada imediat următoare, având în vedere solicitările a peste 50 de colegi pensionari din zona Mătăsari-Dragotești-Bolboși, vom înființa filiala Mătăsari a Asociației Pensionarilor din Minerit și Energie „Mereu împreună””, transmite Ion Popescu.

Sunt peste cinci mii de foști mineri și energeticieni din Gorj care au depus cereri de recalculare a pensiilor, în baza Legii 197/2021. Casa Națională de Pensii interpretează legea cum vrea ea, în sensul că aceasta nu se referă la foștii angajați, ci doar la reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani a actualilor angajați.

Dar, inițial Casa de Pensii nu a recunoscut nici acest drept de reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani, drept câștigat în instanță.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: