Actualitate

Câte acțiuni va deține CEO în afacerea cu Alro Slatina

Acționarii companiei de stat Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, au fost convocați de conducerea societății într-o AGA extraordinară, în data de 28 august, pentru a aproba înființarea unui joint-venture (înțelegere economică, asociație în participațiune) cu Alro Slatina în vederea construirii unei noi centrale pe gaze naturale.

 

 

În AGA se va discuta aprobarea înființării efective, alături de producătorul de aluminiu Alro Slatina, a unei companii denumite CCGT Power Ișalnița SA, pentru implementarea proiectului de construire a unei centrale cu ciclu combinat pe gaze naturale cu putere instalată de 850 MW la Ișalnița. În prealabil, se va decide asupra acordului acționarilor cu privire la noua societate, ce include modalitatea de stabilire a strategiei de vânzare a energiei ce va fi produsă, precum și asupra actului constitutiv al acesteia.

 

Capitalul de pornire al noii companii va fi de 90.000 lei, CE Oltenia urmând să dețină 59,9% din acțiuni, iar Alro Slatina – restul de 40,1%. Ulterior, capitalul va fi majorat pentru finanțarea proiectului centralei, compania de stat urmând să contribuie cu aport în natură reprezentând terenuri și alte bunuri necesare investiției.

 

″Astfel, în urma procedurii de selecție a investitorilor privați finalizate în luna octombrie 2022, Alro a fost selectată drept ofertant câștigător pentru construirea unei centrale cu ciclu combinat pe gaz natural de 850 MW la Ișalnița, care va înlocui blocul 7 și, respectiv, blocul 8 (de la Complexul Energetic Oltenia – n.r.), ambele de 315 MW pe lignit″, se arată în decizia de neobiecțiune a Consiliului.

Vizualizări: 1,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: