Politică

Liberalii au găsit zeci de sporuri la bugetari. Câte taie?

Peste 50 de sporuri în sistemul bugetar au identificat liberalii, care au anunțat că vor tăia o mare parte dintre ele. Un anunț făcut după alegeri, că în campania electorală aproape că erau mai populiști ca pesediștii.

Personalul contractual din instituțiile publice are 15% spor de condiții vătămătoare, salariații din Administrația Prezidențială primesc 15% spor dacă asigură relații cu terții, cei de la Consiliul Concurenței și de la Spălarea Banilor au 10% spor pentru complexitatea muncii.

Sunt instituții care dau spor între 15% și 25% pentru cei care gestionează informații clasificate, salariații ambasadelor având spor pentru că lucrează în străinătate.

“Acordarea de sporuri tuturor angajaților nu face decât să adâncească lipsa de performanță. De la stabilirea unor indicatori de performanță trebuie să plece discuția, de unde va decurge și sistemul de punctaj care ar trebui să influențeze veniturile. În sistemul public ne trebuie indicatori generali, minimali, obligatorii pentru toate entitățile, alături de care să se stabilească unii specifici”, a spus fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care vrea să facă o listă completă a sporurilor din sistemul bugetar.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: