antiVirale

A murit Petrică Mîțu Stoian

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă într-un spital din Reșița. Acesta mersese la o clinică de recuperare post-covid din localitate.

După câteva zile de tratament în camera hiperbarică cu oxigen, artistul care a plecat bine din Craiova a început să scuipe sânge.

A fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Reșița, dar a murit. Prietenul lui, Constantin Enceanu, a spus că se făcuseră demersurile pentru a fi transferat la o clinică din București, elicopterul fiind pregătit pentru duminică dimineața.

Artistul era și sub tratament cu anticoagulant, pe care îl lua și înainte de a face Covid.  Medicii au fost rezervați în ceea ce privește starea lui Petrică Mâțu Stoian de cum a ajuns la spital. Acesta tușea cu sânge, iar medicii i-au pus diagnostic de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI", a declarat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa. 

 

Petrică Mîțu Stoian a fost un cântăreț român de muzică populară. Era originar din zona Plaiului Cloșanilor din județul Mehedinți. În anul 1995 a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar câțiva ani mai târziu a plecat la Craiova, unde s-a înființat Ansamblul "Maria Tănase".

Vizualizări: 3,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: