Actualitate

Închiderea mineritului, afacere de familie pentru Lăcrămioara și Virgilică

Atac colorat al unui lider sindical din Complexul Energetic Oltenia la adresa celor care închid pas cu pas mineritul, fără nicio opoziție serioasă a salariaților.

Vorbim de Ion Popescu, liderul Sindicatului Renașterea Jilț Sud, care a depus de trei ori dosarul de pensionare până acum. De altfel, pensionarea la 52 de ani a redus aproape de zero opoziția salariaților față de restructurarea masivă prin care trece compania, care astăzi împlinește zece ani de la înființare.

Liderul sindical povestește că a trecut pe la sediul central al CE Oltenia din Târgu Jiu, unde a văzut că era forfotă, fiind așteptată directoarea Lăcrămioara Diaconu Pințea, care trece rar pe la sediu, lucrând mai mult din București.

Este directoarea care face tot ce zic ministrul și Comisia Europeană. “Surpriză, surpriză!!! Se întoarce Directoarea Lăcrimioara Pințea de la București, de la șeful-asociat, ministrul Virgilică Popescu. De ce? Au reușit, împreună Pințea-Virgilică, să ducă la îndeplinire planul de închidere a mineritului, respectiv CEO. De ce? Păi vin miliardele de euro din care să se înfrupte firma OMV unde director este soțul directoarei Pintea, și soția ministrului Virgilică care deține un lanț de benzinări și tot felul de firme căpușe puse pe praduială”, a scris liderul sindical pe pagina de socializare.

Acesta susține că închiderea mineritului este pentru unii o afacere de familie. “Afaceri de "familie" care au ca scop trimiterea acasă, până în 2026, a 6000-7000 de mineri și energeticieni. Putin le pasă că Gorjul o să fie o mare de șomeri, fără locuri de muncă. Acest plan este un genocid social pentru gorjeni și știți din ce cauză? Au profitat de nepăsarea, indiferenta noastră, care nu am luat și nici nu luăm atitudine”, a mai scris liderul Ion Popescu de la Jilț.

Acesta spune că va participa la protestele din Piața Prefecturii și după ce se va pensiona. Protestele sunt totuși pentru pensionarea la 52 de ani, nu pentru salvarea mineritului și nici împotriva celor care reduc independența energetică a României.

Vizualizări: 5,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: