Social

Viperă cu corn, filmată în Defileul Jiului

Un fotograf a surprins în Defileul Jiului o viperă cu corn. A filmat-o și a fotografiat-o, apoi a postat imaginile pe internet. Vipera a fost văzută pe traseul spre Sfinxul Lainicilor. 

 

"Va las si trei poze sa o vedeti mai de aproape. Vipera ammodytes (cu corn) vazuta pe traseul spre Sfinxul Lainicilor din Defileul Jiului", se arată pe pagina celor de la Aventură în România. 

 

Vremea foarte caldă a făcut ca viperele să iasă mai devreme din hibernare în acest an. Salvamontiștii avertizează că reptilele devin periculoase dacă se simt amenințate. Îmbrăcămintea și încălțămintea sunt foarte importante pentru cei care merg în drumeții pe munte. "Trebuie să ferim partea de jos a piciorului, să nu rămână locuri libere în care vipera să aibă acces la piele. Foarte mare atenţie pe ce punem mâna, pe crengi uscate, pe pietre, locuri unde ar putea sta să se încălzească la soare. Atunci când avem neşansa să fim muşcaţi de o viperă, trebuie să încercăm să rămânem calmi, să nu fim foarte activi, că atunci favorizăm transmiterea veninului prin sânge, să încercăm să rămânem la umbră, să punem o compresă rece pe muşcătură", a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj. 

 

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu anunță că are stoc de ser antiviperin. Anul trecut, a fost nevoie de trei doze.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: