Politică

Ce daune a cerut David de la PMP Gorj

Fostul candidat al PMP Gorj la Primăria Motru, Constantin David, a contestat în instanță hotărârea partidului prin care a fost exclus din partid, în decembrie 2020. David a cerut prin acțiunea depusă la Tribunalul Gorj daune materiale și morale de un euro.

David a precizat în fața instanței că a fost candidatul PMP pentru postul de primar al Municipiului Motru, la alegerile din septembrie 2020, alegeri la care “a obținut un rezultat foarte bun, respectiv doi consilieri locali, în condițiile în care niciodată partidul nu a obținut un astfel de rezultat”.

Cu toate acestea, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Consiliul Executiv Județean al PMP Gorj a emis Hotărârea nr. 3 din 02 decembrie 2020 prin care a fost decisă excluderea sa din partid.

David a precizat că motivul excluderii a fost că „a afectat, prin declarații și acțiuni, imaginea și activitatea partidului, a încălcat hotărârile organismelor de conducere ale partidului negociind în nume propriu cu alte formațiuni politice, aducând prejudicii îndeplinirii unor obiective importante, și prin acțiunile sau inacțiunile sale a adus prejudicii, desfășurării campaniei electorale a Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile parlamentare din data de 06.12.2020”. În fapt, lui David i s-a reproșat că a negociat cu PNL funcția de director la Cariera Roșiuța.

Cererea lui David privind suspendarea hotărârii de excludere a fost anulată de Tribunalul Gorj din cauză că acesta nu a plătit 20 de lei taxa de timbru. Decizia a fost pronunțată pe 19 februarie, fiind cu recurs în cinci zile. Ulterior procesul a primit un nou termen de judecată pe 2 aprilie.

Vizualizări: 1,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: