Social

Primul meci de play-out și prima victorie pentru CSM Târgu Jiu

Echipa noastră a câștigat prima partidă din seria de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, scor 82-78, contra CSM Galați. Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun om al gorjenilor. Pivotul bosniac a marcat 24 de puncte. CSM Târgu Jiu conduce seria de play-out cu 1-0. Meciul 2 se va disputa joi, 11 aprilie, de la ora 19.00, tot în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. 

Suporterii gorjeni au luat cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a susține echipa în primul meci din seria de play-out. Printre aceaștia s-au aflat și juniori ai clubului nostru, care au vrut să fie alături de echipa de seniori. Suporterii au creat o atmosferă extraordinară, iar baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au răspuns cu un joc specatculos, dar și cu o victorie extrem de importantă în lupta pentru menținerea în Liga Națională. 

CSM Târgu Jiu a obținut o victorie muncită, cu ceva emoții, la capătul unui meci în care gorjenii s-au întrebuințat serios pentru a trece de gruparea gălățeană. Victoria baschetbaliștilor lui Kresimir Basic a venit la capătul unui meci destul de echilibrat, mai ales în partea secundă. Gorjenii s-au impus în trei din cele patru secvențe ale partidei. Pe sferturi scorul a fost 20-18, 19-15, 18-25, 25-20.

Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun om al gorjenilor. Pivotul bosniac a totalizat 24 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de căpitanul Dimitrius Underwood, care a terminat meciul cu 12 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Milan Luzaic a terminat meciul cu 11 puncte, o recuperare și 6 pase decisive. Jalen Dupree a totalizat 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Ethan Wright a încheiat meciul cu 8 puncte, 2 recupeări și o pasă decisivă. Tot cu 8 puncte a terminat meciul și americanul Cameron Oluyitan. Camil Berculescu a avut o evoluție foarte bună în această seară, în care a reușit să înscrie 5 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Modul în care s-a apărat Camil în această seară, determinarea cu care a intrat în teren a fost motivul pentru care suporterii gorjeni l-au aplaudat pe baschetbalistul gorjean. Deși cu arcada spartă, după un contact dur cu un adversar, Camil a revenit pe teren și a pus umărul la victoria echipei gorjene. Pe lista marcatorilor și-a trecut numele și David Antonescu. Tânărul baschetbalist a reușit 3 puncte, dar și 12 recuperări! Noam Weinberg a încheiat meciul cu 2 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Acestea sunt meciurile de play-out. Știam de la început acest lucru. Primul lucru care ne vine în minte este sezonul trecut când noi ne aflam într-o situație asemănătoare, o echipă care nu avea nimic de pierdut. Ne așteptam ca Galați să ofere o replică bună azi, este o echipă buna, au schimbat și câțiva jucători și s-au dovedit a fi schimbări bune, însă, până la urmă noi am controlat azi și am reușit să marcăm punctele importante, care s-au dovedit a fi esențiale în soarta meciului. Trebuie să ne felicităm jucătorii și să luptăm, în continuare, până la final.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 12p, David Antonescu 3p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 11p, Ethan Wright 8p, Camil Berculescu 5p, Cameron Oluytan 8p, Jalen Dupree 9p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 24p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: