Social

Unde găsești și unde nu găsești medicamente anti-Covid

UNDE GĂSEȘTI: În bazarul din Suceava se vând ”la kilogram” antivirale anti-Covid aduse din Ucraina, pe care oamenii le iau pentru a se trata singuri acasă. ”Din ţară se filmează cu camere ascunse că la Suceava te duci şi găseşti la tarabă, la kilogram, medicamente”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, potrivit căruia este „o situație gravă” și a cerut discutarea acestei probleme în celula de criză a județului.

UNDE NU GĂSEȘTI: Nu găsești medicamente anti-Covid în farmacii. Medicamentul Favipiravir nu a ajuns nici acum în farmaciile cu circuit deschis, deşi conform protocolului oficial avizat de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie au dreptul încă din luna aprilie să prescrie acest antiviral pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID-19 monitorizaţi acasă, iar preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti -Ilfov Sanda Alexiu spune că acesta ar fi scăzut presiunea pe spitale existentă în acest moment. Şi asta pentru că, luat încă din primele zile de boală, antiviralul ajută pacienţii să nu mai facă forme severe şi să aglomereze apoi camerele de gardă şi ATI-urile unităţilor sanitare, spune dr. Alexiu. Medicamentul Favipiravir se administrează pacienţilor, deocamdată, doar în spitale.

UNDE GĂSEȘTI: Găsești medicamente pe orice site de vânzări, dar de multe ori la prețuri de cinci ori mai mare decât ar fi normal. Românii care au drum în străinătate aduc medicamente și le vând, pentru că alte țări au pregătit și tratament, nu doar vaccin pentru cetățenii lor. De asemenea, sunt scoase medicamente din spitale și vândute pe piața neagră.

UNDE NU GĂSEȘTI: Nu găsești medicamentele în spitale, nici măcar în spitalele Covid. Corpul de control al prefectului de Gorj a verificat stocurile de medicamente din spitalul Covid din Târgu Cărbunești. “Remdesivir - zero, Fraxiparine - zero, Lemod-solu - zero, Tocilizumab - zero”, a fost constatarea de groază.

Vizualizări: 1,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: