Social

Spitalul Covid din Gorj are zero stocuri de medicamente. Șocant, au falsificat actele!

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a trimis corpul de control la spitalul Covid din Târgu Cărbunești, pentru a afla cum s-a ajuns în situația ca pacienții să rămână fără oxigen acum o săptămână, pentru câteva ore. A aflat însă lucruri mult mai grave, inclusiv că stocul de medicamente anti-Covid era zero.

Cum să nu moară oameni în spitale, dacă sunt tratați cu supă, poate și aia primită de acasă? “Remdesivir - zero, Fraxiparine - zero, Lemod-solu - zero, Tocilizumab - zero”, asta a constatat Corpul de Control, potrivit prefectului Iacobescu.

“Sunt medicamente care se folosesc în tratarea pacienților Covid”, a spus prefectul. “Știu, vă șochează pe toți, ne șochează și pe noi ceea ce am găsit acolo. Ni s-au furnizat niște informații la început care nu s-au confirmat, probabil s-a încercat să se acopere niște lucruri”, a mai spus Iacobescu.

Cu privire la faptul că spitalul a rămas fără oxigen, prefectul a spus că vina pare a fi comună, atât a conducerii spitalului, cât și a firmei care furnizează oxigenul. Firma a aprovizionat spitalul la două zile și a livrat pe grafic, fără să observe că în perioada respectivă s-a consumat mai mult. Spitalul nu a avut un sistem intern de a verifica stocatorul de oxigen, deși ar fi trebuit să aibă o persoană care să supravegheze instalațiile și să raporteze eventualele probleme. Stocatorul de oxigen este proprietatea firmei și ar fi trebuit supravegheat prin telemetrie, dar prin contract s-a stipulat și că firma trebuia să instruiască un salariat desemnat de spital, ceea ce nu s-a întâmplat. “Nu putem stabili dacă aprovizionarea s-a făcut la termen, cert este că aprovizionarea s-a făcut la ora 10.00, iar în acte apare că s-a făcut la 8.00. Organele de cercetare penală o să stabilească aceste lucruri”, a spus Iacobescu. Reamintim că vinerea trecută, în jurul orei 06.30, spitalul din Târgu Cărbunești a rămas fără oxigen, deși peste 80 de pacienți aveau nevoie de acesta. O oră mai târziu a fost declanșat codul roșu de intervenție și zeci de pacienți au fost mutați la alte spitale. Cinci pacienți au murit.

Prefectul era în curtea spitalului din Cărbunești când a ajuns mașina cu oxigen, în jurul orei 10.00. Chiar dădea declarații presei la ora la care intra mașina în curtea spitalului, astfel că a fost șocat să vadă că în acte cei de la spital au trecut ora 08.00.

 

Vizualizări: 1,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: