Social

Au început să moară oameni la Timișoara după ce au fost lăsați fără căldură

Tragedie la Timișoara! Un bărbat a decedat și fiica sa este intoxicată cu gaze, după ce au încercat să se încălzească la aragaz. Agentul termic a fost sistat în tot orașul, primarul USR Dominic Fritz nefiind capabil să prevină acest dezastru.

Cei doi timișoreni au pornit aragazul aseară pentru a se încălzi şi s-au intoxicat cu gaze, după ce la Timişoara a fost oprită furnizarea de agent termic. Bărbatul a fost găsit mort, iar fiica sa este inconștientă.

"În jurul orei 21.15, poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timişoara a fost găsit decedat un bărbat de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită în stare de inconştienţă. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incidentului”, a transmis IPJ Timiş, în noaptea de miercuri spre joi.

Cei doi, tată şi fiică, locuiesc într-un imobil racordat la sistemul centralizat de termoficare şi, din cauză că în oraş a fost oprită încălzirea, ei au pornit aragazul pentru a se încălzi, însă s-au intoxicat cu gaze.

Mulți ani, Timișoara a fost încălzită cu cărbunele din Gorj. Colterm a acumulat datorii de 15 milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia, care nu a mai livrat cărbune în aceste condiții. Colterm s-a aprovizionat ulterior cu cărbune de la microcarierele private din Gorj, dar în continuare nu l-a plătit decât parțial. Așa s-a întâmplat și cu facturile la gaze, nu au fost bani nici pentru certificatele de carbon, astfel că timișorenii au fost complet surprinși de situație. Spitalele și școlile au rămas și ele fără agent termic.

actualizare: Primarul Dominic Fritz a declarat, joi dimineaţa, că nu s-a reuşit semnarea contractului cu furnizorul de gaz spre Colterm, aşa cum anunţase miercuri, şi a făcut un nou apel la furnizori "să arate disponibilitate şi umanitate pentru a alimenta Timişoara cu gaz".

Vizualizări: 2,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: