Social

Lucrări sistate în cimitirul din Motru

Direcția Publică Motru a sistat, prin ordonanță președințială, lucrările la un cavou, pe motiv că firma care le realiza nu avea toate avizele necesare.

“Admite în parte cererea de ordonanță președințială. Dispune sistarea lucrărilor de construcții funerare executate fără avizul administrării cimitirului, de către pârâtă, până la obținerea avizelor necesare executării acestor construcții. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunțare”, a decis Judecătoria Motru pe 20 octombrie, firma de construcții făcând apel.

Direcția Publică Motru a invocat o hotărâre de consiliu local din 2018, prin care a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al Cimitirului Municipiului Motru. Executarea de cavouri și cripte se poate face numai pe locurile de înhumare concesionate pe perioada de 15 ani, cu acordul administratorului, iar lucrările funerare pot fi executate de agenți economici în baza unor contracte încheiate în acest sens.

Practic, firma care lucra la cavou nu a depus actele necesare nici înainte de a se apuca de lucrare, nici în timpul acesteia. Cel mai probabil a și terminat lucrarea, până la pronunțarea instanței.

Firma privată a depus patru solicitări pentru a obține avizul de execuție a lucrării din cimitir, dar nu și documentele justificative necesare. Direcția Publică Motru a explicat că, în lipsa documentelor, nu poate stabili dacă pe un loc de veci pot fi executate lucrări sau nu.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: