Actualitate

CEO nu-și onorează contractele de vânzare a cărbunelui! Situații de risc în județul vecin

Situație mai mult decât îngrijorătoare într-o termocentrală care e nevoită să primească lignit cu țârâita. Grupul a fost oprit câteva zile pentru reparații curente, însă de ieri, luni 15 mai, a fost pus din nou în funcțiune.

Este vorba despre Termocentrala Craiova II care ar trebui să primească de la CEO cărbune, dar nu-l primește, în măsura în care termocentrala a încheiat un contract cu CE Oltenia în care prețul pentru cărbune a fost majorat cu 30%.

Nici cu această majorare, CEO nu reușește să-și onoreze contractul: ”După o perioadă de câteva zile, grupul de la Craiova II a repornit ieri, dar nu-și poate reface stocul de cărbune. Se plătește cu 30% mai mult, dar probabil că CEO ori nu mai este în stare să scoată două navete de cărbune pe zi, ori este rea credință... sau nu are nevoie de bani. Majorarea e substanțială și e plătită la timp. S-au primit 50.000 de tone. Această cantitate este doar pentru 10 zile. Termocentrala Craiova livrează aproximativ 100 MW în Sistemul Energetic Național, fără întrerupere, doar cărbunele fiind singurul impediment, de o bucată bună de timp. E criză de cărbune, pur și simplu”, a declarat vicepreședintele Termo Energia Craiova II, Florin Cimpoieru, salariat al termocentralei doljene și mandatat de conducerea organizației să tragă un semnal de alarmă.

”Riscurile sunt mari: De exemplu, Ford are doar o singură sursă, în condițiile astea, nemaiavând cum să dea energie termocentrala, și-ar putea opri producția. Se pot întâmpla accidente în uzină, pe de altă parte. De asemenea, s-ar putea opri apa caldă a orașului, chiar și încălzirea grădinițelor, școlilor, spitalelor. Plus aducerea în situație dificilă a termocentralei din punct de vedere financiar. Toți avem, de pierdut, și CEO”, a mai spus acesta.

 

 

Vizualizări: 2,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: