Actualitate

Noua găselniță a caselor de pensii

Zilele trec, iar Legea 197/2021, care ar fi trebuit să le permită minerilor și energeticienilor pensionarea la 52 de ani, nu este pusă integral în aplicare.

Florin Cimpoieru lucrează la termocentrala din Craiova a Complexului Energetic Oltenia. Spune că a depus cerere pentru pensionare pe 3 aprilie, iar Casa de Pensii Dolj trebuie să îi dea o decizie de admitere sau respingere în 45 de zile.

A fost însă informat telefonic cu privire la faptul că termenul nu poate fi respectat, din cauză că se așteaptă clarificări de la Casa Națională de Pensii.

Cimpoieru anunță însă că nu acceptă nicio prelungire. Fie să i se dea decizie de admitere, fie de respingere, pentru a putea merge în instanță, unde decizia ar fi clar în favoarea lui. “În data de joi,18 mai 2023, se vor împlini cele 45 de zile în care d-voastră trebuie să-mi dați un răspuns - de acceptare sau respingere a Dosarului meu de pensionare. Nu voi accepta sub nicio formă o prelungire ilegală a acestui termen și îmi rezerv dreptul să fac plângere penală pe numele d-voastră în cazul în care întelegeți (așa după cum, telefonic, mi-a comunicat d-na Director Executiv al Casei de pensii Dolj) să nu îmi dați dosarul cu rezoluția pe care o credeți de cuviință în termenul legal de 45 de zile, pe motiv că așteptati directive de la Înalta Poartă - Ministerul Muncii!”, a scris salariatul pe pagina de socializare.

Tensiunea printre salariați crește cu fiecare zi care trece, dar cei de la Casa Națională de Pensii nu au nicio apăsare.

Vizualizări: 3,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: