Actualitate

Mari proteste ale salariaților din minerit și energie: Nu mai stați în case!

Angajații din cariere și termocentrale se mobilizează pentru proteste în cazul în care funcționarii caselor de pensii nu vor aplica Legea 197. Sindicatul Termo Energia Craiova II dar și Energia Rovinari se vor întoarce la proteste, situația nemaiputând fi suportată de angajații CEO.

După doi ani de când a fost promulgată Legea 197 și după o decizie favorabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, angajații din minerit și energie sunt încă purtați pe drumuri, fără a fi pensionați așa cum prevede în clar legea 197/2021.

Daniel Dănilă, salariat al CE Oltenia până anul trecut când s-a pensionat pe caz de boală, a declarat, în această seară, la Tele 3, că nu renunță la greva foamei decât în cazul în care Casa de Pensii Gorj îi va răspunde cererii de recalculare a pensiei conform prevederilor legii de care vorbim. În caz contrar, Daniel Dănilă, cu o sănătate extrem de precară, va intra în greva foamei cu orice risc.

Un alt lider, Florin Cimpoieru, vicepreședinte al Sindicatului Termo Energia Craiova II a declarat că salariații termocentralei din Dolj, care au devenit și ei bătaia de joc a caselor de pensii, vor merge la București:

”Joi, când Daniel Dănilă spune că va intra în greva foamei, se împlinesc cele 45 de zile în care Casa de Pensii Dolj ar fi trebuit să-mi dea răspuns cu privire la dosarul de pensionare pe care l-am depus. Am un mesaj, nu mai stați în case! Dacă nu respectă acest termen, mergem la București. Situația asta nu mai poate fi suportată”, a declarat Florin Cimpoieru.

 

 

Vizualizări: 4,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: