Politică

Virgil Popescu s-a făcut ecologist

Cu un discurs demn de cel al ONG-iștilor care au cerut punerea la pământ a industriei cărbunelui, Virgil Popescu, până mai ieri ministru al Energiei, este de aproximativ două săptămâni șef peste Comisia de mediu și echilibru ecologic.

 


Iată că avem ocazia să vedem ”evoluția” acestui personaj în materie de energie, iar aceste aptitudini de ”ecologist” pot explica întreaga sa activitate de până acum, în calitate de ministru.

Groparul mineritului va putea face lobby nestingherit, în această nouă funcție și nu va mai trebui să-i mintă pe mineri și energeticieni, cu planuri de investiții și alte promisiuni goale.

 


”De astăzi am preluat conducerea Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, de la Camera Deputaților. 

Le mulțumesc colegilor liberali pentru susținere, pentru votul și încrederea pe care mi-au acordat-o pentru a coordona activitatea importantă a acestei comisii. 

Viitorul energiei este strâns legat de mediu, de schimbările climatice, de folosirea resurselor pe care le avem la dispoziție. Da, avem nevoie de independență și securitate energetică, însă în același timp ne dorim să lăsăm o moștenire copiilor noștri.

Tot astăzi am condus prima ședință a Comisiei din calitatea de președinte și vreau să le mulțumesc următorilor: George Stângă, colegilor, dar și staff-ului pentru suportul pe care mi-l vor acorda. 

 


Pe Ordinea de Zi am dezbătut următoarele:

Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare precum şi pentru modificarea Legii nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional - Proiectul a fost aprobat alături de colegii de la Guvern, cât eram ministru al Energiei, în ședința din data de 10 mai 2023.

S-a dat Aviz Pozitiv - Vot în unanimitate - Proiectul vizează creșterea și consolidarea capabilităților Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) pentru a asigura îndeplinirea integrală a funcțiilor de reglementare, autorizare și control în domeniul nuclear, ținând cont de obiectivele angajate de Guvern pentru extinderea programului nuclear. Repet și din noua mea calitate: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate, deci este nevoie să asigurăm condițiile necesare și celor de la CNCAN!

Proiect de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor - proiectul va asigura calitatea factorilor de mediu și a diminuării impactului schimbărilor climatice. Raport preliminar favorabil adoptării, cu amendamente admise.

Totodată, transmit că îmi voi concentra activitatea pentru a susține cele mai bune propuneri și modificări legislative având un dialog cu colegii din Parlament, de la Guvern, cu reprezentanții mediului de afaceri, precum și ai societății civile.

Împreună pentru un viitor verde, cu energie curată și dezvoltare durabilă!”, a scris el, la momentul primei zile de lucru în calitate de ecologist în Camera Deputaților.

 


Când se referea la minerit, avea prostul obicei să spună: ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. Iată că acum are ocazia să pună de-o rimă: Din CEO nu mai rămâne nici urmă! 

 

Vizualizări: 2,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: