Politică

Familia Iordache, 3,9 milioane de lei de la stat

Potrivit Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, societatea Greenadel Prod, care aparține familiei senatorului Ion Iordache, a beneficiat de despăgubiri de peste 3,9 milioane de lei, la care se adaugă și cheltuielile de judecată. 

Atât a costat pentru stat exterminarea a 2000 de porci mistreți dintr-un complex de vânătoare, ca urmare a izbucnirii unui focar de pestă porcină. DSV Gorj s-a opus inițial acordării acestor bani pentru că legea nu se referă la acordarea de despăgubiri în cazul porcilor mistreți, totodată invocând la vremea respectivă și lipsa procedurilor de dezinfecție a complexului, numai că, firma familiei senatorului a apelat la instanța de judecată.

„Sumele au fost acordate în baza sentințelor judecătorești rămase definitive, pronunțate de instanțele de judecată. Pagubele suferite de societate au constat în animale ucise (porci mistreți) afectate de virusul pestei porcine africane și cheltuieli operaționale de dezinfecție și dezinsecție, ecarisare“, a transmis DSVSA Gorj pentru ziarul Adevărul

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: