Politică

Guvernul crește valoarea tichetelor de masă

Prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, coordonată de premierul Marcel Ciolacu, a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, pe agendă regăsindu-se mai multe teme de interes pentru partenerii sociali.

Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii, transmite Executivul.

 
„Creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali”, se arată într-un comunicat de presă.

Consultările Guvernului cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor vor continua atât în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, cât și la nivelul ministerelor.
 

Vizualizări: 1,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: