Social

Strugurel, românul fără Covid, povestește drama trăită în pușcărie

Strugurel Matei este primul român care a făcut pușcărie pentru că a fugit din spital, în timp ce era suspect de Covid. A fost condamnat la un an, dar avocata Ştefania Dascălu, din cadrul Centrului de Resurse Juridice (CRJ), a obţinut la Judecătoria Buzău desfiinţarea deciziei de încarcerare. Cazul se va rejudeca, însă cu inculpatul în stare de libertate.  Bărbatul nu a avut Covid, ci TBC, dar tot a fost trimis în pușcărie.

Strugurel a avut o viață grea, a crescut la Casa de Copii, dar a fost un om cinstit. A părăsit Penitenciarul Focşani, în ziua de 7 octombrie, cu lacrimi în ochi. A fost terorizat în cele două luni petrecute acolo.

“Am stat cu 40 de inşi într-o cameră şi am zis că dau în nebuneală. M-au băgat direct cu oameni periculoşi acolo, care m-au dezbrăcat, oameni care m-au lăsat şi fără bani acolo. Când am intrat acolo, a venit unu` la mine şi mi-a luat adidaşii, mi-a luat hainele. Eu nu ştiam nimic, l-am dat de frică. M-am speriat tare”, măturiseşte Strugurel Matei.  

Anul trecut a ajuns la spital pentru că tușea și i s-a spus că este suspect de Covid. A fugit din spital tocmai de teamă să nu ia boala acolo. Om simplu, speriat, îl bagi la pușcărie pentru că se teme?

Până la urmă, nici nu a avut Covid, ci TBC. ”M-am suit în tren şi m-au găsit doi poliţişti în gara Boboc. Eram într-un câmp, eu şi soţia mea. După ce am scăpat din spital, am zis să mergem la muncă. Au venit cei doi poliţişti cu o maşină, ne-au întrebat cum ne numim, au zis apoi: staţi pe loc, sunteţi arestaţi! Au scos pistolul în faţa mea şi mi-au zis să nu mă mişc. Am stat pe loc până a venit o Salvare de ne-a luat”, povesteşte bărbatul de 38 de ani, care locuieşte în Râmnicu Sărat.  

A aflat de la poliţişti că fusese dat în urmărire, după ce a părăsit spitalul. Timp de aproape o oră, a aşteptat sub paza poliţiştilor un echipaj de la SMURD care să-l preia pentru a-l duce din nou la spital.  

Câteva ore mai târziu, i s-a spus că nu se infectase cu SARS-CoV-2, dar că are TBC şi tot trebuie internat. În spital a aflat că i s-a făcut dosar penal, dar nici prin cap nu i-a trecut că va ajunge la pușcărie, știindu-se un om cinstit. A fost însă judecat în lipsă și a aflat de condamnare abia când i-au pus polițiștii cătușele. România, stat eșuat.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: