Actualitate

Număr mare de femei angajate în minerit

Complexul Energetic Oltenia a făcut peste 1.500 de angajări în acest an, dar, surprinzător, este un număr mare de femei, deși salariații invocă permanent condițiile grele de muncă din cariere și termocentrale.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susține că, la Cariera Peșteana, din 25 de noi angajați opt sunt femei.

Bunoaica spune că este un semn clar că s-a angajat clientelă politică și sindicală. “Nu poți să angajezi necalificate, jumi-juma”, a spus liderul sindical, care spune că tinerii buni de muncă “nu au loc de femeile venite de la sparanghel”.

Complexul Energetic Oltenia a demarat un nou proces de recrutare de personal, pentru ocuparea a peste 100 de posturi. Mare parte din job-uri sunt destinate absolvenților de învățământ dual, de la licee tehnologice, sprijiniți financiar de compania energetică pe durata studiilor.  Cei interesați au putut depune dosarele până pe 16 septembrie.

În plus, compania mai recrutează și 10 ingineri minieri, din promoțiile aferente perioadei 2018-2022. Un post este pentru cariera Husnicioara, 2 la UMC Jilț, alte 2 la UMC Motru, 3 posturi sunt pentru UMC Roșia-Peșteana, iar alte 2 sunt pentru UMC Rovinari. În cazul acestora, dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse până în data de 30 septembrie. Contractele de muncă vor fi încheiate pe perioadă nedeterminată. 

Vizualizări: 5,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: