Actualitate

Un investitor vrea să construiască șapte case de vacanță în stațiunea Rânca 

Mihai Cârcei, un investitor din Târgu Jiu, a început demersurile pentru construirea a șapte case de vacanță în stațiunea montană Rânca. Imobilele, cu regim de înălțime parter și mansardă, vor fi identice și ar urma să fie ridicate pe partea stațiunii care ține de Baia de Fier. 

Investitorul a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu necesar pentru demararea lucrărilor. Conform memoriului de prezentare, construcțiile vor fi amplasate pe terenuri individuale, cu suprafață de 180 mp. Terenurile aferente sunt în proprietatea investitorului, iar pe acestea există câte o fundație și o temelie de beton armat, dat fiind faptul că au existat construcții cu destinația de case de vacanță, dar care au fost degradate în urma unui incendiu. 

Pentru fiecare construcție, accesul la parter se va face din exteriorul construcției, iar accesul la mansarda printr-o scara interioara de la parter. La nivelul parterului, fiecare casă va avea o terasă deschisă și neacoperită. Construcțiile vor avea funcțiunea de casă de vacanță și vor avea trei dormitoare, living cu bucătărie, patru băi, hol, debara și terasă. 

”Alimentarea cu apă se va face de la rețeaua stradală existentă. Apele menajere se vor evacua în sistem colectiv, fiind preluate de la toate casele de vacanță și dirijate către un bazin etanș vidanjabil existent pe un teren aflat tot în proprietatea beneficiarului. Rețelele exterioare de incintă sunt existente deoarece pe amplasament au funcționat construcții cu destinația de case de vacanță, care însă au fost distruse în urma unui incendiu”, se arată în memoriul depus la APM Gorj.

Investitorul a motivat intenția sa prin prisma faptului că este necesară dezvoltarea stațiunii, cu noi case de vacante, având în vedere că sectorul montan Rânca este o zona turistică foarte dezvoltată, unde întreaga capacitate de cazare este ocupată în permanență. 

Valoarea unei case de vacanță este 133.000 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 36 luni. Amplasamentul se află în intravilanul comunei Baia de Fier, satul Baia de Fier, Rânca, în situl NATURA 2000- Nordul Gorjului de Est.

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: