Actualitate

Acționarii CE Oltenia iau noi decizii în privința divizării parțiale a companiei 

Conducerea CE Oltenia a decis cum va fi divizată parțial compania, pentru separarea Termocentralei Craiova II. Divizarea parțială a CE Oltenia va fi simetrică, adică noua societate care va prelua activele centralei din Bănie va avea același acționariat. 

Acționarii companiei vor aproba în ședința programată să aibă loc la finalul acestei luni anumite aspecte care țin de divizarea companiei. Unul dintre puncte prevede aprobarea datei de 31 decembrie 2021 ”ca dată a situațiilor financiare ale Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., care vor fi folosite în procesul divizării parțiale simetrice a Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, prin transmiterea unei părți din patrimoniu, respectiv elemente de activ și pasiv aferente S.E. Craiova II, unei noi societăți, în conformitate cu prevederile Legii societăților”, se arată în convocatorul ședinței extraordinare programată pentru 29 aprilie. 

Acționarii vor mai aproba și publicarea proiectului de divizare a societății cu cel puțin 30 de zile înaintea datei ședinței în care Adunarea Generală Extraordinară va aproba divizarea parțială simetrică. Proiectul ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial, pe pagina web a societății, dar și la Registrul Comerțului. 

Punctele care privesc divizarea companiei nu se regăseau inițial pe ordinea de zi a ședinței din 29 aprilie. 

 

Vizualizări: 3,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: