Actualitate

Laboratoare de patiserie, amendate de DSV Gorj 

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au aplicat în ultima săptămână nu mai puțin de 18 amenzi, în cuantum de 76.800 lei. Sancțiunile au fost date unor operatori sau persoane fizice din Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Crasna, Motru, Rovinari și Târgu-Jiu. 

1.200 lei este amenda pe care vor trebui să o plătească administratorii unui laborator de cofetărie-patiserie, pentru lipsa echipamentului de protecție sanitară. Tot aici, inspectorii au constat în timpul controlului că nu existau facilități igienice de spălare și de uscare a mâinilor la chiuveta unității. 

De asemenea, câte o amendă de 10.000 lei a fost aplicată la un laborator de patiserie și la un restaurant, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, echipamentelor și ustensilelor. Inspectorii au găsit plafonul exfoliat, cu infiltrări hidrice, pavimentul și pereții murdari, utilajele neigienizate și cu porțiuni degradate, chiuveta nu dispunea de facilități, blatul era deteriorat, iar aparatura frigorifică nu era dotată cu termometre. Totodată, o parte din materiile prime nu prezentau elemente de identificare complete.

Alte trei amenzi, a câte 1200 de lei, au fost date la două magazine și la o persoană fizică pentru probleme precum depozitarea necorespunzătoare a subproduselor alimentare de origine animală nedestinate consumului uman, comercializarea produselor alimentare fără a deține document de înregistrare sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau pentru depozitarea baxurilor de pește congelat direct pe paviment. Alte cinci amenzi a câte 1200 lei fiecare au fost aplicate la două magazine alimentare, un supermarket și două restaurante. În cazul acestora, inspectorii au constat că manipularea produselor alimentare se făcea de către angajați care nu purtau mănuși de unică folosință. 

O amendă de 6.000 lei a fost dată conducătorului unei autoutilitare, care a fost depistat în trafic transportând animale neînsoțite de documente sanitare-veterinare, cu un mijloc de transport neautorizat. Alte două sancțiuni, a câte 10.000 lei, au fost aplicate la două magazine de furaje, pentru deficiențe privind ambalarea, etichetarea și depozitarea produselor destinate nutriției animalelor.

Aceeași amendă au primit-o și administratorii unui depozit alimentar, pentru depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment, în condiții termice necorespunzătoare. Alte trei amenzi a câte 10.000 lei au fost date la 3 magazine alimentare. Inspectorii au găsit pește congelat depozitat în aceeași ladă frigorifică cu carnea congelată și au constat că unele produse alimentare erau expuse spre comercializare fără toate elementele de identificare sau că lăzile frigorifice erau neigienizate.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: