Eveniment

Tânăr luat la bătaie pe stadion. Agresorul, pedepsit 

Un bărbat de 50 de ani din comuna gorjeană Țânțăreni a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3.600 lei, după ce a bătut un tânăr. Fapta a avut loc pe stadionul din localitate, în vara anului 2020. 

În urma unui conflict spontan, tânărul a fost lovit cu un băţ din lemn în zona corpului şi a capului, suferind astfel leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal obținut ulterior. 

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, agresorul a recunoscut săvârşirea faptei şi a declarat că în seara respectivă, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost sunat de nepoata sa care i-a spus că nepotul său este agresat de un tânăr pe stadionul din Ţânţăreni. 

A spus că a acţionat din impuls şi l-a lovit în zona corpului cu un băţ din lemn cu care venise în mână, când a văzut că acesta îl trântise la pământ pe nepotul său. 

”Instanţa are în vedere că inculpatul nu a avut nicio justificate pentru a acţiona agresiv, chiar dacă nepotul de frate al acestuia avusese un conflict cu partea civilă. Pentru aplanarea acestui conflict nu era necesară recurgerea la acte de violență”, se arată în documentul de la instanță. 

Pe lângă amenda penală, agresorul va trebui să plătească și daune morale în sumă de 2.800 lei, precum și 1500 lei, onorariul avocatului tânărului pe care l-a agresat. 

Hotărârea pronunțată în 17 noiembrie de Judecătoria Târgu Cărbunești nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: