Anchetă

Jurnalistul Claudiu Matei: Mi-au fost tăiate cauciucurile de la autoturism

Un jurnalist de investigații din Gorj cere autorităților să îi asculte telefonul și să îi intercepteze mailurile, pentru a se proteja de sistemul mafiot. Claudiu Matei a făcut această solicitare după ce și-a găsit mașina cu cauciucurile tăiate. Cu câteva zile înainte, Matei fusese sunat de un dezvoltator imobiliar, fost politician, ale cărui afaceri le investiga.

Claudiu Matei documenta de câteva săptămâni un subiect referitor la un ansamblu imobiliar ridicat în zona de nord a municipiului Târgu Jiu. O zonă industrială, unde legal nu pot fi realizate locuințe. Matei a cerut informații la mai multe instituții, printre care Primăria Târgu Jiu, Poliția Locală Târgu Jiu și Inspectoratul de Stat în Construcții. Încă nu a primit răspunsurile așteptate.

Matei spune că a fost sunat miercuri, 10 februarie, de un individ a cărui voce nu-și dorea să o mai audă vreodată.

“M-a întrebat dacă am făcut vreo plângere penală împotriva sa și să fiu atent că, în cazul în care-i creez prejudicii, va fi nevoit să mă acționeze în judecată pentru a le recupera. Mi-a repetat că există o plângere, olografă, semnată cu numele meu, la una din instituțiile statului. I-am infirmat acest lucru! Eu nu sunt delator! Orice am de zis / scris, fac public, iar dacă organele judiciare sunt interesate de acele subiecte, se pot autosesiza, așa cum au făcut-o, în repetate rânduri”, a povestit Matei pe pagina de socializare.

Foarte probabil, cineva i-a spus respectivului despre demersul jurnalistic al lui Matei. Cu sau fără legătură, sâmbătă noaptea, acestuia i-au fost tăiate cauciucurile la mașină. “Sâmbătă noaptea, mi-au fost tăiate cauciucurile de la autoturismul pe care-l aveam parcat, ca de obicei, în fața casei, undeva la țară, la 18 km de Tg-Jiu. De mai bine de 15 ani, de când parchez acolo, am lăsat mașina cu cheile în contact, gheamurile deschise, cu laptopul, diverse lucruri și chiar portofelul, pe scaunul din față. Niciodată nu a dispărut nimic. Nu vreau să fac nicio speculație cu privire la așa zisul interlop despre care am scris zilele trecute, însă e posibil orice...”, a scris Matei pe facebook, cerând protecție din partea autorităților statului.

Vizualizări: 2,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: