Anchetă

Executor judecătoresc din Târgu Jiu, în arest. A recidivat!

Un executor judecătoresc din Târgu Jiu a fost reținut marți pentru 24 de ore, sub acuzația că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproape 1,5 milioane de lei. Este vorba de Nicolae Gagiu, care mai are o condamnare, nedefinitivă, pentru fapte similare.

Potrivit DNA, “în perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae (...), în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei”.

Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

“De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate”, a mai menționat DNA.

Interesant este că Nicolae Gagiu are deja o condamnare pentru fapte similare. O condamnare de 10 ani de închisoare pentru că, în perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cusuma de 5.924.320 lei, prin aceeași metodă.

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: