Anchetă

Pedeapsă cu 10 lei mai mică pentru amenințarea unui polițist. “Îi tai mâinile din umăr”

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost condamnat definitiv la 1.990 de lei amendă penală, după ce a amenințat prin intermediar un polițist care îi luase permisul fiului său. Amenda dată inițial la Judecătoria Târgu Cărbunești a fost de 2.000 de lei, dar la Curtea de Apel Craiova s-au scăzut 10 lei amendă penală, pentru că bărbatul făcuse 24 de ore de arest în cauză.

Gorjeanul condamnat este de etnie romă și chiar lider al etniei în zonă, participând la judecata țigănească. În primăvara anului 2020, fiul său a fost oprit de două ori de poliție în aceeași zi, pentru încălcarea restricțiilor de circulație impuse de pandemie.

Se întâmpla pe 10 aprilie 2020, la a doua oprire tânărul cu BMW arătând aceeași declarație pe proprie răspundere și spunând verbal că merge să-și ia țigări. Polițistul l-a amendat pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a prevederilor Ordonanțe Militare nr. 3/2020, iar ca măsură complementară i-a reținut permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare cu drept de circulație de 15 zile.

Din sentință nu rezultă ce motiv a avut polițistul să îi ia permisul tânărului. Șoferul și-a sunat tatăl să îi povestească ce s-a întâmplat, iar acesta din urmă l-a sunat pe tatăl polițistului, cu care fusese coleg de școală. Într-o convorbire de nici trei minute, acesta a rostit mai multe amenințări, că îi va tăia polițistului mâinile din umăr, îl va pune în scaun cu rotile și nu va mai lucra în poliție, iar el se va duce 15 ani la închisoare. “Inculpatul a repetat de mai multe ori aceste amenințări pe timpul conversației telefonice”, se arată în documentul de la instanță.

Polițistul a formulat plângere pentru ultraj, dar pentru că amenințarea nu a fost una directă, ci prin intermediar, procurorul din Târgu Cărbunești a încadrat fapta la amenințare.

Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că a doua zi bărbatul de etnie romă și-a continuat amenințările pe facebook, unde a postat următorul mesaj: „Bă fraților, fac apel, nu mai e disperare, fac apel, ieșiți în stradă cu cuțite, cu săbii, cu tot... nu mai e de trăit cu poliția din Cărbunești, fraților...”; ”Ieșiți în stradă, fraților, că nu mai e de trăit! Murim, trăim... trebuie morți ăștia din Cărbunești!”.

Amenințarea a fost luat în serios de anchetatori, deoarece bărbatul se consideră și se autointitulează lider de opinie în rândul unei părți din comunitatea romă din orașul Tg. Cărbunești, fapt pentru care participă activ la „judecățile” specifice acestei etnii.

Individul a fost condamnat la amendă penală de 1.990 de lei, echivalent a 199 de zile amendă. Sentința dată pe 21 ianuarie 2021 de Curtea de Apel Craiova a rămas definitivă.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: