antiVirale

Sora lui Petrică Mîțu Stoian cere autopsie

Maria Târchilă, sora cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, și-a dat acordul pentru autopsie, având dubii cu privire la tratamentul postCovid primit de acesta la o clinică privată din Reșița.

”Era foarte bine! S-a dus la clinica respectivă și s-a distrus. Nu trebuia să meargă acolo. În spital mai sunt trei persoane cu plămânii sparți, același lucru au pățit de la clinica respectivă”, a acuzat sora artistului.

Cântărețul ar fi vrut să facă un tratament postCovid mai mult ca să se asigure că se reface complet după ce a trecut prin boală. “Vreau să mă relaxez, să mă simt bine”, i-a spus Petrică Mîțu Stoian bunului său prieten Constantin Enceanu, planul fiind să urmeze un tratament de 15 zile.

Cauzele care au dus la decesul său au fost analizate de medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, la Realitatea Plus.

„Din ce știu de la colegii mei, a fost vaccinat, dar nu avea nicio dovadă în acest sens. A sosit la noi la spital după solicitare la ambulanță după o deteriorare a respirației. Având în vedere că a avut post COVID s-au ridicat niște suspiciuni, s-au înlăturat și cele de tromboembolism pulmonar, dar medicii au aflat că era o bronhopneumonie severă. A folosit masca de spital pe care nu a tolerat-o prea bine, iar in final a fost intubat”, a relatat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

"Avea fibrilație atrială, lua anticoagulant, având această boală cronică", a mai spus medicul.

Despre șocul septic care a dus la decesul artistului Petrică Mîțu Stoian, medicul a explicat că „după intrernarea la Reșita i s-a făcut un CT (examen computer tomograf - n.r.), la noi a venit fără niciun act medical, nu avem decat declarațiile dânsului când a venit la UPU”.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă într-un spital din Reșița. Acesta mersese la o clinică privată de recuperare post-covid din localitate. După câteva zile de tratament în camera hiperbarică cu oxigen, artistul care a plecat bine din Craiova a început să scuipe sânge.

Vizualizări: 4,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: