Actualitate

Se înțeleg sindicaliștii cu șefii CE Oltenia? Vezi aici unde s-au împotmolit discuțiile!

Sindicaliștii vor să ajungă cât mai repede la o înțelegere cu administrația Complexului Energetic Oltenia și să semneze noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor. Deocamdată, solicitările liderilor nu au fost acceptate de șefii CE Oltenia care nu sunt de acord cu o creștere a veniturilor cu 1450 de lei brut și cu 40 de salarii compensatorii în caz de concedieri. 

Totuși, luni de dimineață aceste probleme s-ar putea rezolva, mai ales că actualul CCM expiră. „O să ne întâlnim luni, la ora 10.00. Discuțiile se vor axa pe creșterile salariale și pe numărul de salarii compensatorii de care ar urma să beneficieze cei care ar urma să fie trimiși acasă, în cazul în care vor exista concedieri colective. Luni o să expire actualul Contract Colectiv de Muncă, dar angajații nu vor avea nimic de pierdut din drepturile financiare. Eu sper să ne înțelegem cât mai repede cu administrația și să semnăm contractul”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

După ce va fi semnat, noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor urmează să fie trimis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va verifica legalitatea acestuia, iar abia apoi va produce efecte.

Vizualizări: 3,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: