Social

Unități de cazare din Rânca, închise de comisarii OPC

Hotelurile și pensiunile din stațiunea montantă Rânca au fost luate la verificat de comisarii de la Protecția Consumatorilor! Cu această ocazie au fost descoperite numeroase nereguli care au dus Oprirea Temporară a Prestării Serviciilor, în cazul locațiilor unde au fost identificate abateri de la lege. 

În cele mai multe cazuri, comisarii OPC au constatat că unitățile de cazare funcționau fără autorizații de la ISU sau de la primării. Această abatere ar putea duce la adevărate tragedii. 

 „Au loc acțiuni de control în cadrul Comandamentului de Iarna în statiunea Rânca, județul Gorj. În urma acestor acțiuni de control au fost depistate foarte multe dintre unitățile de cazare care nu erau autorizate sa funcționeze fie de către ISU Gorj, fie de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitățile de comerț și de cazare”, au transmis reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului.

Comisarii OPC afirmă că vor fi aspru sancționați toți proprietarii de pensiuni și hoteluri, care vor fi descoperiți că încalcă legea.

„Acest aspect este unul extrem de grav având în vedere riscurile la care sunt supuși consumatorii, fara sa aibă cunoștință despre acest aspect și spun asta având două situații tragice petrecute la Clubul Colectiv,acum câțiva ani și la Ferma Dacilor acum câteva zile. Masura imediata pe care colegii mei au decis să o aplice a fost aceea de Oprire Temporară a Prestării Serviciilor în aceste unități pana la intrarea în legalitate. (...) Din cele verificate, peste 70% sunt în această situație. Legalitatea funcționării NU este facultativă, iar măsurile dispuse sunt și vor fi FERME”, au mai afirmat reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului.

 

 

 

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: